אם חיפשתם לוכד נחשים עלות, כנראה שקיים חשד שמסתובב נחש בתוך הבית או בקרבתו, מומלץ להזמין לוכד נחשים מנוסה ומיומן שעבר בהצלחה קורס ללכידת נחשים מטעם רשות הטבע והגנים וקיבל תעודת הסמכה לעסוק בתחום מסוכן זה.
הלוכד למד את התחום והוא בעל ניסיון רב ולכן מכיר את השיטות הטובות ביותר למציאת הנחש, ללכידתו ולהעברתו בשלום לשמורת טבע אזורית בתיאום עם פקח של רשות הטבע והגנים.
זאת לאור העובדה שמדובר בבעל חיים מוגן ולכן חל איסור על הריגתו או על כל ניסיון לפגוע בו, כל פגיעה בנחש מסיבות אחרות היא עבירה פלילית.
הפגיעה היחידה המותרת נגד נחשים היא במקרה שהנחש הכיש אדם ותוך כדי התהליך, הנפגע או אדם נוסף ששהה במקום פגע בנחש או הרג אותו כיוון שבמקרה של הכשה חשוב מאד לתפוס את הנחש חי או מת ולהעביר אותו לבית החולים. את הנחש או תצלום שלו כדי להעניק את הטיפול הנכון והמידי לחולה.
כמה עולה לכידת נחשים?
מחיר לוכד נחשים נעה ברוב המקרים בין 500-800 ש"ח
למדריך הנחשים בישראל ליחצו כאן
היכן מסתתרים הנחשים
גינות שאינן מטופלות כראוי וצומחת בהן צמחית פרא, דשא גבוה שלא נקצר, חצר שהופכת למחסן של גרוטאות שאין בהן שימוש, כל אלה הם מקומות שהנחשים אוהבים להתחבא בהם.
גם בבניינים על עמודים אפשר למצוא לעיתים נחשים המתמקמים בקומת הקרקע בין העשבים השוטים שבבניינים רבים אף אחד אינו דואג לגזום אותם.
כך נוצר שם מיקום מעולה לרווחתם של הנחשים והמכרסמים .חשוב מאד להקפיד ולגזום מעת לעת את כל הצמחייה כי ללא מקומות מסתור, הנחשים לא יישארו שם ויזחלו לחפש מקום מסתור חדש.
הנחשים מסתתרים בצמחיה סבוכה בגינות הביתיות והציבוריות ולכן קשה מאד לאתר אותם לאור צבעי ההסוואה שלהם בטבע.
אם זיהיתם את מיקומו של הנחש, מומלץ לעזוב את המקום כדי להגן על עצמכם אך להישאר בעמדת צפייה כדי לראות אם הנחש משנה מיקום או זוחל מקום מרוחק.
ליידע את המוקד של הרשות העירונית באופן מידי על הימצאותו של הנחש או לחילופין לקרוא באופן מידי ללוכד נחשים כדי שיאתר אותו.
אז כמה עולה לוכד נחשים? מחיר לוכד נחשים
כשמדברים על לוכד נחשים עלות הליכדה תלויה בסוג הנחש ובצורך לחפשו. מחיר לוכד נחשים במקום מוגדר נע בין 300 ל-600 ₪. אם מיקומו של הנחש אינו ידוע בוודאות, העלות יכולה להיות בין 400 ל-1000 ₪ בממוצע.
שיטת העבודה של לוכד הנחשים
המיומנות והניסיון הרב של לוכדי הנחשים מכוונים אותם למקומות שבהם קיימת סבירות גבוהה שהנחשים מתחבאים בהם. הוא סורק את כל הסביבה ומאתר מקומות הנראים לו שנחשים יבחרו להתחבא בהם עקב הצמחייה המרובה, או האפשרות להסתתר בתוך ריהוט ישן.
כשמזעיקים לוכד נחשים חשוב לוודא שהוא יגיע במהירות ולא יתעכב שעות רבות בדרך כי הוא נמצא במקום מרוחק.
זמן ההגעה הוא אקוטי ואם לוכד הנחשים אומר בעת קריאת השירות כי לא יגיע תוך פרק זמן קצר קיימת סבירות גבוהה שהנחש יברח למקום אחר ויהיה קשה יותר לאתר אותו.
לכן, עדיף לומר לו שאתם פונים ללוכד נחשים אחר הנמצא בקרבת מקום כדי שיבצע את העבודה במהירות.
אופן ההתנהגות של הנחשים בקרבת בני אדם
הנחשים במהותם אינם רוצים לפגוע בבני האדם כיוון שהם אלה המספקים להם מזון, מקומות מסתור ומחסה בחצרות, בגינות ובמחסנים.
הנחשים שומרים על מרחב המחיה שלהם ודואגים שלא ייכנסו לטריטוריה שלהם. אדם המגיע לשם נחשב מי שעלול לפגוע במרחב המוכר להם ולכן כאמצעי התגוננות הם תוקפים אותו.
שיני הארס שלהם לא נועדו לתקוף בני אדם אלא כדי לטרוף חיות קטנות כמו עכברים וחולדות שהם מזונם.
Snaker
Latest posts by Snaker (see all)
- איך מזהים הכשת נחש? - 23 במאי 2021
- כך תמנעו מנחשים להתקרב לחצר שלכם - 5 בספטמבר 2019
- מה מבריח נחשים – טיפים להתנהלות - 5 בספטמבר 2019