דבר לא יכול להכין אתכם לרגע שבו תפתחו את מגירת הסכו"ם במטבח, את ארון הבגדים או דלת החדר השינה ותראו חולדה.

המפגש אל מול דבר זר ולא מוכר, קל וחומר כשמדובר על חולדה, מעורר בהלה, פאניקה ובהמשך – גם תסכול רב. לשמחתכם, החולדות אינן אורחות קבע וניתן להרחיק אותן באמצעות לוכד חולדות.

המוטיבציה להרחקת החולדות מביתכם:

  • הן ידועות בכושר הישרדותי ומתרבות מהר
  • החולדות מכרסמות אריזות מזון, רהיטים, מסמכים, צעצועים וכיוצא בזה
  • נוכחותן עלולה לחשוף אתכם למחלות שהן מעבירות
  • עם כרסום כבלי חשמל, הן עלולות לגרום לקצרים, פגיעה במערכת החשמל ואפילו לשריפות
  • במילים פשוטות יותר: יהיו ידידותיות ככל שיהיו, מקומן של החולדות אינו בבית שלכם

נתקלתם בחולדה? חייגו עכשיו: 052-9095321

סימנים שיעידו כי גרה אתכם בבית חולדה

לרוב, הקריאה ללוכד החולדות מתבצעת בעת שנוצר איתה מפגש פנים אל מול פנים. עם זאת, תוכלו גם אתם לטפל בבעיית החולדות בבית גם מבלי לפגוש בה. ישנם סימנים שכל עוד תהיו ערים להם, תוכלו לטפל בבעיית החולדות בשלבים מוקדמים – לפני שנוצר נזק ולפני שהחולדה הופכת לחולדות. אז איך יודעים שיש בבית חולדה?

  • רעשים – אחת האינדיקציות הטובות ביותר היא רעש שאינו מוכר להם. הרעש שתסביר שתשמעו הוא רעש של הליכה מהירה/תזוזות של החולדה (מעין צליל דקיק שנוצר מהמפגש של ציפורני החולדה עם המשטח עליו היא נמצאת)
  • גללי צואה – סימן נוסף שיכול להעיד על הימצאות חולדה בבית הוא גללי צואה. מדובר על מראה לא סימפטי, אך בהחלט על סימן שלא משאיר מקום לספק – יש לכם חולדה בבית. גללי הצואה נראים כמעין שעועית שחורה קטנה.
  • כרסום – הסימן הנוסף הוא כמובן סימני כרסום. כל עוד תקראו ללוכד החולדות בשלב מוקדם, תוכלו למנוע את הרס הרכוש שלכם. החולדה לא בררנית והיא תכרסם את כל מה שהיא תראה בדרכה בהתאם למקום בו היא נמצאת. לדוגמא: כרסום של אריזות מזון, כרסום מחברות/ספרים/מסמכים, כרסום רהיטי עץ, כרסום מטענים של מכשירי חשמל וכיוצא בזה.

מזהים חולדה בבית? פנו מיד אל לוכד חולדות!

מהרגע בו אתם מזהים חולדה בבית, נפתח בפניכם חלון הזדמנויות קריטי שחשוב לנצל אותו. הבשורה המשמחת היא שהחולדות לא חודרות אל ביתכם כלהקה. החולדה היא סוליסטית ולא זקוקה לחברה בכדי לקיים חיים ולשרוד. הבעיה מתחילה בעת שהחולדה לא מורחקת בזמן, ואז ישנו סיכוי גבוה מאד שהיא "תזמין" עוד חברים שימצאו בביתכם מקום קבע.

"אני רוצה להרחיק את החולדה אך לא להרוג אותה. מה עושים?"

לא במקרה לוכד חולדות נקרא "לוכד" – מטרתו היא ללכוד את החולדה ובטח שלא להרעיל ולהרוג אותה. מרבית האנשים מגלים רגישות רבה לעולם החי, ולמרות שאין להם כל עניין בנוכחות חולדה בבית, הם לא רוצים לפגוע בה. לכידת החולדות מתבצעת בצורה אנושית, רגישה ומתחשבת בחולדה. הלכידה מתבצעת באופן הבא:

  • חיפוש סימנים שיובילו אל מיקום החולדה בבית
  • איתור "מקום מושבה" של החולדה
  • תפיסתה בעדינות בידיים
  • לבסוף: החולדה תשוחרר בטבע

יש חולדה בבית? כללי עשו ואל תעשו

הנטייה הטבעית היא לנסות ולהשתלט על הסיטואציה המטרידה – במקום הלוכד או בזמן שממתינים ללוכד. לפניכם, כל מה שתוכל ולעשות ובעיקר – מה חשוב מאד שלא תעשו (גם אם באותו רגע אתם בטוחים שאתם עושים את הדבר הנכון):

אל תעשו:

1.אין לנסות להכות את החולדה, לתת לה רעל או לנסות להרוג אותה. למרות שהיא מהווה בעבורכם מטרד, אל תשכחו לרגע כי מדובר על בעל חיים.

2.אתם רוצים לפתוח את הדלת ואת החלון כדי שהיא תברח? טעות! הפתחים האלו משרתים בעיקר את החולדה ולא אתכם. במידה והיא אכן תברח, יהיה קשה מאד ללוכד למצוא אותה ולהרחיק אותה מהבית שלכם. מה שעלול לקרות הוא שהיא תשוב ותטריד אתכם.

עשו:

1.סגרו את הדלות בבית עד להגעת הלוכד. המטרה כמובן היא לנסות ולתחום את החולדה בשטח כמה שיותר קטן. במידה והחולדה קפצה מתוך מגירה במטבח לדוגמא, סגרו את המגירה בחזרה ונסו "לגדר" את האזור ככל הניתן, כך לוכד החולדות יוכל לתפוס אותה מהר יותר.

2.פנו מיד ללוכד ואל תדחו את הגעתו! נצלו את העובדה כי שירות לוכד החולדות פועל 24 שעות. מבלי שלוכד ירחיק אותן, לא תצליחו להיפטר מהן.

"כמה זמן לוקח ללכוד את החולדה?"

כל עוד מדובר על לוכד חולדות מנוסה וכל עוד אתם מאמצים את הטיפים (לסגור חלונות ולתחום את האזור שבו זיהיתם אותה), הלכידה תוכל להסתיים תוך זמן קצר.

איך בוחרים לוכד חולדות?

  • ניסיון מקצועי – ללא ניסיון, תפיסת החולדה עלולה לקחת שעות. לוכד מיומן ומנוסה היטב ידע לעקוב אחר עקבותיה, לזהות את מקום המסתור שלה ולהרחיק אותה מהבית שלכם.
  • שירות זמין – ברגע בו אתם מזהים את החולדה, יש להזמין את הלוכד. תנו עדיפות ללוכד חולדות שמציע שירות של 24 שעות, כך שמיד עם קריאתכם הוא יוכל להגיע לביתכם ולהרחיק את החולדה.

נתקלתם בחולדה? חייגו עכשיו: 052-9095321

סגירת תפריט
דילוג לתוכן