במהלך תפילה רגילה בכותל בחודש נובמבר 2018, שמו לב הנשים שהתפללו בעזרת הנשים כי נחש ממוקם בין אבני הכותל בחלק הגבוה של הקיר. הן חששו שמדובר בנחש ארסי שעלול ליפול מגובה רב על המתפללות ולפוגע בקהל ולכן קראו לסדרנים כדי שיטפלו בתופעה יוצאת הדופן.
הנחש שהתכונן לחורף, רצה לטרוף יונה או ביצי יונה ששהו בחלק העליון של אבני הכותל. הוא עקב אחר התנועות של בעלי הכנפיים ובכל פעם שאחת מהיונים עפה, הוא ניסה לטרוף אותה.
לוכד נחשים
אדם שאינו בעל הסמכה בלכידת נחשים לא יודע איך ללכוד נחשים באופן הנכון והבטוח ולכן אסור לו לבצע פעולה זו. אף על פי שחלק מהנחשים בישראל הם מסוכנים וארסיים, אסור לפגוע בהם כיוון שמדובר בחיה מוגנת כמו חיות בר והפרחים בטבע הישראלי. לכן ההנחיה היא ללכוד אותם ולא להרוג אותם אלא אם מדובר במקרה חירום.
לאור המקרה החריג, מנהלי המקום הזעיקו לוכד נחשים שיגיע למקום באופן מידי. לוכד מיומן שעבר את הקורס הנדרש והוא בעל תעודת לוכד נחשים, הוא זה שיכול ללכוד את הנחש. מכיוון שמדובר במיקום די גבוה, לוכד הנחשים ביצע חשיבה אסטרטגית והחליט לטפס על סולם גבוה תוך שהוא נשען על אבני הכותל ובמיומנות רבה תפס את הנחש ששהה די קרוב לקצה האבנים. עם הנחש ירד לוכד הנחשים מהסולם.
הנחש שנלכד הוא מסוג זעמן מטבעות שאינו נחש ארסי אך הוא דומה מאד לנחש הצפע ועד שלא רואים אותו די מקרוב לא מבחינים אם מדובר בנחש הארסי או בזעמן. במקרים מסוג זה, לוכד הנחשים מניח את הנחש בקופסה מיוחדת ברכבו ונועל אותה כדי שהנחש לא יברח במהלך הנסיעה.
הלוכד מסיע את הנחש לשמורת הטבע הקרובה ושם הוא משחרר אותו מהקופסה ומחזיר אותו לטבע.
תופעה יוצאת דופן
זקני ירושלים ועובדי הכותל אינם זוכרים מקרה שבו נחש התמקם בין אבני הכותל וחיפש טרף ולכן האירוע המדובר היכה גלים ושוחחו עליו עוד ימים ארוכים לאחר המקרה.
Snaker
Latest posts by Snaker (see all)
- איך מזהים הכשת נחש? - 23 במאי 2021
- כך תמנעו מנחשים להתקרב לחצר שלכם - 5 בספטמבר 2019
- מה מבריח נחשים – טיפים להתנהלות - 5 בספטמבר 2019