איך מזהים נחש ארסי

איך מזהים נחש ארסי

נחש ארסי הוא ברוב המקרים מועד יותר ליצור מתקפה במקרה שהוא מרגיש מאוים, מאשר נחשים שאינם ארסיים.

נחשים אינם מעוניינים להתקיף, אם האדם לוקח כמה צעדים אחורה גם הנחש נרגע ופונה לדרכו. שיני הארס שלו מכילות ארס לו הוא זקוק ולכן הוא אינו מעוניין להישאר ללא הארס או עם כמות מוקטנת אם הוא יבזבז חומר זה על הכשה של אדם.

לוכד נחשים? בלי פאניקה! כל מה שצריך זה לחייג: 052-9095321

פחות לחוץ? אפשר גם להשאיר פרטים ואדאג לחזור אליך

המטרה העיקרית שלו היא התגוננות מפני תקיפה או פגיעה מאדם מסוים וברגע שהאדם זז ולנחש אינה נשקפת סכנה הוא מוריד את רמת הזעם שלו.

נחשים ארסיים בישראל

מתוך ארבעים זני נחשים בישראל רק תשעה מתוכם הם ארסיים, כמו נחשי צפע, אפעה, שרף עין גדי וסוגים שונים של עכן ממשפחות הצפעוניים, הפתנים והשרפיים.

קיימים כמה סוגים של נחשים שדומים מאד זה לזה ונתון זה מקשה על הזיהוי שלהם. הדרך הנכונה ביותר היא לצלם את הנחש מרחוק, גם אם התמונה תצא מטושטשת.

ברשת האינטרנט קיימים כמה אתרים שבהם מופיעות כל התמונות של הנחשים השונים ואפשר להתאים את התמונה שבידכם לאחת התמונות באתר כדי לברר ולזהות באופן החלטי באיזה סוג של נחש ארסי מדובר.

אפשר גם להעלות את התמונה הספציפית לאתר האינטרנט של לוכד נחשים מקצועי כדי לקבל ממנו משוב מקצועי לגבי סוג הנחש שראיתם.

רק לוכד נחשים מוסמך שעבר קורס מקצועי של לוכדי נחשים יודע במדויק איזה נחש הוא נחש ארסי. אם הוא מגיע לשטח שבו נראה הנחש, הוא מזהה אותו על פי התצלום או התיאור המדויק מהאדם שנתקל בנחש. הזיהוי חשוב מאד כדי שלוכד הנחשים יידע לקראת מה הוא הולך ואיך להיערך ללכידת הנחש הספציפי על פי גודלו ורמת המסוכנות שלו.

סימני זיהוי לנחשים ארסיים

רוב הנחשים הארסיים פעילים בלילות, טורפים מכרסמים ציפורים וזוחלים. ואורך שעות היום הם מתחבאים במקומות מסתור שונים. הנחש הארסי היחיד שמסתובב בשעות היום הוא צפע חרמון שנראה בעיקר בפסגות החרמון ולעיתים גם במדרונות ההר.

כך שאם נתקלתם בשעות היום בנחש וזה לא בחרמון, מרב הסיכויים שמדובר בנחש שאינו ארסי.

נחשים ארסיים בדרום

באזור ים המלח ודרום הארץ אפשר לראות נחשים שחורים שידועים כמסוכנים, האחד הוא הפתן השחור והשני הוא שרף עין גדי. הזעמן השחור שדומה לפתן, אינו ארסי.

לחלק מהנחשים הארסיים יש ראש משולש ורחב יותר מרוחב גופם ושיני ארס מסוכנות ולחלקם אין ולכן קשה מאד להבדיל בין המינים השונים ולקבוע מי ארסי ומי לא. רק לוכד נחשים מוסמך יוכל לומר בוודאות מהו הזן של הנחש שפגשתם.

חית בר מוגנת

אדם שאינו מוסמך ללכידת נחשים אסור שינסה ללכוד נחש, זהו אקט מסוכן במיוחד לאור העובדה שהוא לא יודע על איזה נחש מדובר וגם לאור העובדה שהנחש אם הוא ארסי עלול להכיש אותו, שזו בעיה חמורה מאד.

בישראל לא קיימים נסיובים המכילים נוגדנים נגד כל סוגי הארס של הנחשים השונים ואם האדם נחשף להכשה כזו העניין יכול להסתיים גם במוות.

הנחש הוא חית בר מוגנת ולכן אסור להרוג נחשים. לוכד הנחשים תופס את החיה מניח אות בכלוב ומסיע אותה לשמורת הטבע הקרובה כדי לשחרר אותו לטבע.

הכשה של נחש

במקרים חריגים של הכשת נחש יש להרגיע את האדם למרות הקושי כדי שהארס לא ינוע ברחבי הגוף ויגביר את הסכנה. יש להעביר את הנפגע במהירות לבית חולים עם התמונה כדי שהצוות הרפואי יזהה את הזן של הנחש וייערך לכך בהתאם.

Snaker

Snaker

לוכד הנחשים מוסמך היעניק לכם את מעטפת השירותים האידיאלית והבטוחה ביותר עבורכם. ראיתם נחש? בלי פאניקה! התקשרו עכשיו ל- Snaker!
Snaker

Snaker

לוכד הנחשים מוסמך היעניק לכם את מעטפת השירותים האידיאלית והבטוחה ביותר עבורכם. ראיתם נחש? בלי פאניקה! התקשרו עכשיו ל- Snaker!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן