ברגע שרואים נחש יש להתרחק מהמקום כדי להגן על עצמנו אך במקביל חשוב לשמור על קשר עין עם הנחש כדי לדעת את מיקומו ואת מקום המסתור שבו הוא מתמקם. יש לצלם את הנחש ולקרוא ללוכד נחשים מקצועי שיחפש את הנחש על פי התיאור הניתן לו לגבי נראותו ומיקומו.
על פי התמונה, לוכד הנחשים יזהה את סוג הנחש ויוכל להיערך כיאות להליך התפיסה. המטרה היא לתפוס כל סוג של נחש ולהחזירו לטבע אך אם מדובר בנחש ארסי המטרה היא כפולה ומכופלת, להרחיקו מסביבת המגורים כדי למנוע פעולות הכשה מסוכנות בבני אדם או בבעלי חיים.
אם לוכד הנחשים שהוא בעל ניסיון וידע רב, ימצא את הנחש, הוא יניח אותו בכלוב ויחזיר אותו לאחת משמורות הטבע הקרובות כך שיחיה באופן חופשי. אסור בתכלית האיסור להרוג את הנחש כיון שמדובר בחיית בר מוגנת והריגתה היא עבירה פלילית.
דרך הפעולה מול נחש
כשהנחש נמצא בסמוך לאדם או ללוכד, חשוב לא לבצע תנועות חדות כיוון שהנחש ירגיש מאוים והוא עלול להתקדם ולהכיש. אם הוא יחוש שלא אורבת לו סכנה, הוא לא יבצע תקיפה. עדיף ללכת כמה צעדים אחרים, להיכנס הביתה, להתרחק מהנחש אך לשמור על קשר עין כדי לדעת את מיקומו.
אחד הכללים החשובים הוא להרחיק מהמקום ילדים ובעלי חיים שאינם מודעים לגודל הסכנה האורבת מהנחש, הם עשויים לבצע תנועה שתפחיד את הנחש והוא באקט של התגוננות יבצע פעולת הכשת נחש אוטומטית.
פעולות מניעה כדי למנוע הגעת נחשים
כדי למנוע את הימצאותם של מקומות שנוח לנחשים להסתתר בהם, רצוי לגזום צמחיה שגדלה באופן פראי לגובה ולרוחב, לפנות גרוטאות וגזמי עצים מהחצרות. כך גם הנחשים לא יסתתרו בין החפצים וגם לא יגיעו לשם עכברים ומכרסמים אחרים שהנחש ממתין להם כדי לטרוף אותם.
גם מחסנים יכולים לשמש מקום מסתור לנחשים בין ערימת החפצים המונחים על הרצפה לכן חשוב לוודא שאין פתחים במחסנים ולצמצם למינימום אם בכלל את הימצאותם של פריטים על הרצפה. הכול אמור להיות תלוי או מונח על מדפים בגובה כך שהנחשים לא ימצאו במחסנים מקומות מצוינים להתחבא בהם.
תוואי צינורות של קווי חשמל הממוקמים בתוך האדמה מאפשרים גם לנחשים לעבור בהם ולכן חשוב לחסום את המעבר על ידי קצף איטום שיחסום את המעברים משני הכיוונים.
ברוב המקרים נחשים אינם חודרים לבתים אלא אם מדובר בטעות שלהם בניווט. במקרים הללו הם אינם יודעים איך לצאת מהבתים ולכן הם מהווים איום על בני הבית. אך מכיוון שזה שטח סגור יהיה קל יותר ללוכד הנחשים לאתר אותו וללכוד אותו. נחשים אינם מטפסים בדרך כלל על החלונות לגובה אלא מחפשים פתחי יציאה בגובה הקרקע, נקודה זו מקלה על החיפושים כך שאפשר יהיה לאתר את הנחש. רצוי במקרה כזה לסגור את הדלת ולהשאיר את הנחש בתוך החדר עד הגעת לוכד הנחשים שיתפוס אותו.
הכשת נחש
אם ההיתקלות עם הנחש הובילה להכשה, מדובר במצב בריאותי מסוכן מאד המצריך טיפול מידי. יש להרגיע את הנפגע כדי שהארס לא יתפשט במהירות ברחבי הגוף ולהסיע אותו במהירות מרבית לבית החולים הקרוב ביותר.
בעבר נהגו למצוץ את הארס. זו פעולה שגויה ומסוכנת ולכן אסור לבצע אותה. אם יש תמונה של הנחש או שהצליחו ללכוד אותו, יתבצע זיהוי מהיר של הנחש כדי לתת את הנוגדנים המתאימים ולהציל כך את חייו של הנפגע.
אם הנחש אינו ארסי ההכשה תיצור שטפי דם, כאבים וצריבות אך בדרך כלל מדובר במצב שאינו מסוכן.
Snaker
Latest posts by Snaker (see all)
- איך מזהים הכשת נחש? - 23 במאי 2021
- כך תמנעו מנחשים להתקרב לחצר שלכם - 5 בספטמבר 2019
- מה מבריח נחשים – טיפים להתנהלות - 5 בספטמבר 2019