שפיפון- Pseudocerastes fieldi

שפיפון- Pseudocerastes fieldi

שפיפון הנגב שייך למשפחת הצפעוניים והוא היחיד הקיים בישראל השייך לתת מין. עיקר פעילותו היא בלילה ולעיתים הוא פעיל גם במהלך היום.

נראותו של השפיפון

אורכם של רוב השפיפונים מגיע לכ – 90 ס"מ ושוקל כ – 500 גרם, הזנב הוא כעשירית מאורכו בקצה זנבו קיים כתם שחור, קיימים גם חריגים שאורכם ארוך הרבה יותר. למרות המבנה המגושם והעבה שלו הוא מאד מהיר בתנועותיו. ראשו בנוי בצורת משולש רחב הבולט מצווארו ועליו שתי בליטות המזכירות קרניים שעל פיהן אפשר לקבוע את מינו של הנחש. הקרניים הללו מכוסות בשפע של קשקשים, עיניו קטנות ואישונו המיוחד הוא במצב מאונך. לשונו היא בצבע שחור וקיימת באפו שקערורית ייחודית שעדיין לא ברור מה מטרתה.

לוכד נחשים? בלי פאניקה! כל מה שצריך זה לחייג: 052-9095321

פחות לחוץ? אפשר גם להשאיר פרטים ואדאג לחזור אליך

צבע הגב שלו הוא צבע הסוואה בגווני כתום בהיר או צהבהב ולאורך גבו קיימים פסים רוחביים וארוכים בצבעי חום בהיר עד חום כהה המתחילים מאחורי העין ונמשכים לאורך כל צדי הראש. הקשקשים כולם מצויים בשורות מקבילות וישרות זו לזו ולאורכו של כל קשקש קיים קרין בולט, בטנו בהירה בגווני אפור או כתום.

איזורי המחייה בישראל

השפיפון אוהב להימצא באזורים מבותרים באזורי הנגב והערבה, בסביבת שדה בוקר, דימונה ודרומה עד יוטבתה. אך נראה גם באזורי חולות נודדים או עצורים שנותרו בארץ, אזורים חצי מדבריים ומדבריים במדרונות סלעיים וחוליים, נמצא בסמיכות למקורות מים, בוואדיות ובין שיחים. המחקרים מדברים על כך שהימצאותו נעלמה ממקומות מסויימים בסמוך לישובים בצפון הנגב לחלוטין.

איזורי המחייה בעולם

השפיפון החי באזורים שבהם קיימים שפכי בזלת כמו בירדן, שינה את צבעו לכהה מאד עד שחור. אפשר לראות אותו גם בסיני וברוב מדינות ערב סביבנו.

מזונו של השפיפון

השפיפון אוכל בעיקר לטאות, ציפורים, מכרסמים וגם פגרי חולייתנים.

רבייה

בעונת האביב מתרחשת ההזדווגות בין הנחשים, והנקבה מטילה בקיץ בין 20-14 ביצים במשקל 10-8 גרם כל אחת בגודל 35*23 בכל הטלה. לאחר פרק זמן של 30-20 יום מתרחשת הבקיעה של נחשים קטנטנים באורך 19-16 ס"מ ובמשקל של כ – 6 גרם כ"א.

הכשה

שפיפון הוא נחש ארסי. אם הוא תוקף אדם, הוא מחדיר ארס לגופו בהליך ההכשה. ההשלכות של הארס הן שטפי דם חמורים המלווים בכאבים קשים מאד ומאי ספיקת לב. מדובר בארס קטלני, אך לא קיימים נגדו נוגדנים בנמצא. למרות זאת, לא דווח על מקרי מוות בשל הכשה של שפיפון.

Snaker

Snaker

לוכד הנחשים מוסמך היעניק לכם את מעטפת השירותים האידיאלית והבטוחה ביותר עבורכם. ראיתם נחש? בלי פאניקה! התקשרו עכשיו ל- Snaker!
Snaker

Snaker

לוכד הנחשים מוסמך היעניק לכם את מעטפת השירותים האידיאלית והבטוחה ביותר עבורכם. ראיתם נחש? בלי פאניקה! התקשרו עכשיו ל- Snaker!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן