נחשים נמצאים בעיקר בטבע אך לא פעם נמצאו נחשים גם בסביבות המגורים, דבר שהוא סכנה למשפחות ולילדים.
הנחשים השונים מסתתרים מאחורי צמחייה עבותה, אבנים וסלעים, בקרבת ברזיות, בתוך מחילות ובמקומות חמים במיוחד כדי לשמור על חום גופם כמו על האספלט החם בכביש ובקרבת מחסנים.
הנחשים ניזונים מעכברים ומחולדות ולכן הם מסייעים לבני האדם להיפטר מהמכרסמים המסתובבים באזורי המגורים.
הנחש מכיש רק אם הוא חושש שאנשים יפגעו בו, זוהי למעשה פעולת התגוננות. לכן, אם נתקלים בנחש חשוב לא לבצע פעולות חדות שירתיעו אותו ויעודדו אותו לתקוף.
כל סוגי הנחשים בישראל הן חיות בר מוגנות ולכן חל איסור על ביצוע כל פעולה שתפגע או תהרוג אותם. אם זוהה נחש מזעיקים לוכד נחשים שיאתר אותו, יתפוס אותו בשיטות הייחודיות שלו ויעביר אותו לשמורת טבע באזור.
לאור זאת, לא קיימת הדברה כימית נגד נחשים כדי לא להכחיד אותם והמוצא היחיד הוא ביצוע כמה פעולות שימנעו עד כמה שניתן את הימצאותם של נחשים בסביבת הבתים הפרטיים.
איך למנוע את הגעתם של נחשים לקרבת הבית
המוטו הוא שלא יהיו לנחשים מקומות מסתור בקרבת הבית וכך לא יהיה להם היכן להתחבא ולא ישהו בסביבה זו. לכן מומלץ לגזום צמחיה סבוכה, דשא גבוה, לזרוק גרוטאות ישנות, זבל, גזם וחפצים שונים המונחים במחסנים ובחצרות. חשוב לטפל בצינורות מים שזולגים מהם מים ועלולים ליצור מקום מחיה אידיאלי לנחש הצמא.
דלתות הבית חייבות להיות סגורות כל הזמן וללא פתח תחתון שיאפשר את כניסתם של הנחשים הביתה. מומלץ לרשת את כל החלונות כדי למנוע את חדירתם של הנחשים פנימה תוך טיפוס על קירות הבית.
סדקים בקירות או מרווח הקיים באזור שבין החלק התחתון של המבנה לאדמה יוצרים עבור הנחש מחילה מצוינת שבה הוא מתמקם. אם קיימים מרווחים או סדקים חשוב לאטום אותם היטב כך שלא ייפערו שוב.
מקלטים ומרתפים ישנים שמעלים ריח של טחב הם מקומות מגורים מצוינים עבור הנחשים. לכן מומלץ לאתר את מקור הרטיבות ולעצור אותו, לתקן צנרת או להתקין בחלל מכשירים סופחי לחות שיורידו את רמתה לאפס וכך נחשים לא יסתובבו שם.
אחזקת כלבים בחצר הבית היא דרך להרחיק את הנחשים כיוון שאלו אינם אוהבים את הריחות המופצים על ידי הכלבים.
שאריות מזון ידרבנו את הנחש להתקרב לבית ולכן אסור להשאיר מזון גלוי לפרקי זמן ארוכים במיוחד כשמדובר בבשר.
אם למרות כל פעולות המניעה, נתקלתם בנחש בקרבת הבית, חשוב לקרוא באופן מידי ללוכד נחשים או למוקד הרשות העירונית כדי שהנחש ילכד. ההמלצה היא להתרחק מהמקום אך עם זאת להיות בקשר עין עם הנחש ולראות את תנועותיו ואת השינוי במיקומו. כשיגיע לוכד הנחשים תוכלו לכוון אותו למקום המסתור של הנחש דבר שיקל עליו ללכוד אותו ולהעביר אותו לשמורת הטבע הקרובה בתיאום עם הפקח של רשות הטבע והגנים.
Snaker
Latest posts by Snaker (see all)
- איך מזהים הכשת נחש? - 23 במאי 2021
- כך תמנעו מנחשים להתקרב לחצר שלכם - 5 בספטמבר 2019
- מה מבריח נחשים – טיפים להתנהלות - 5 בספטמבר 2019